AI

AI is kunstmatige intelligentie. Het is het idee dat computers taken uitvoeren die wij mensen eigenlijk horen te doen. Op die manier wordt de mensheid dus een stuk makkelijker gemaakt en kunnen robots een hele hoop verschillende dingen overnemen. Er zijn heel erg veel dingen waarbij dat al gebeurd en waar dat ook een heel stuk makkelijker wordt gemaakt voor de mens.

Hoe leert AI?

Het is soms best wel lastig om te begrijpen hoe dit precies werkt. Kunstmatige intelligentie wordt dus door de mens gemaakt, maar eigenlijk leert het dus continu wel door. Het is voor veel mensen een beetje moeilijk om te begrijpen hoe het precies werkt en hoe een robot dan steeds door blijft werken.

Het verschilt eigenlijk per computer of hetzelfde leert, of dat het in geprogrammeerd moet worden. De ene computer kan het wel, en de andere computer kan dit niet. De meeste computers kunnen dit nog niet, dus daar zal je je geen zorgen over moeten maken. Maar sommige computers kunnen tegenwoordig al helemaal alles zelf leren. Zo leren ze strategieën en leren ze hoe ze ergens mee overweg moeten gaan. Dit is natuurlijk heel erg handig als een robot iets zelf moet kunnen doen.

Word straks alles een robot?

Nu is natuurlijk de vraag of er een hele hoop verschillende dingen dan in een robot veranderen. Sommige dingen kunnen wel in een robot gaan veranderen, maar heel veel dingen kunnen dat ook niet omdat er toch nog gevoel bij komt kijken van de mens. Een robot heeft geen gevoel.

Het kan zijn dat in de toekomst een robot wel gevoel heeft, maar op dit moment is de technologie nog niet zover dat een robot wel gevoel heeft. En daarom blijven er altijd nog banen voor mensen. We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken en we weten niet hoe dat verder gaat ontwikkelen, maar daar komen we dan vanzelf achter. Dit is iets wat wij waarschijnlijk pas over een paar jaren gaan meemaken en het kan zelfs nog wel langer gaan duren dan een paar jaren. Misschien wel tientallen jaren.

Lees ook: Wat is het belang van werkzones in jouw kantoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here