unieke bruiloft

Een bruiloft in het buitenland is een echte droom. Geniet van een mediterraan feest in Italië of ga voor een exotische vibes in Turkije. Een intiem samenzijn of juist een groot feest met alle vrienden en familie. Je kunt alle kanten op gaan met jouw trouwerij. Maar hoe organiseer je dat?

Een bijzonder bruidsfeest

Trouwen in het buitenland is net even wat anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Dat maakt de ervaring ook gelijk onvergetelijk. In Nederland vier je meestal een ééndaagse bruiloft, terwijl je in het buitenland ineens meerdere dagen samen bent met een intiem groepje mensen. Een groep mensen die belangrijk voor jullie allebei is, een eenmalig moment waarbij je met zijn allen samenkomt om jullie liefde te vieren. De locatie met prachtige omgeving en een bruiloft in de zon, zijn ook zeker niet mis. Dat is een bijzondere ervaring, waar je nog heel lang met veel geluk op terugkijkt!

Start vroeg met plannen

Misschien niet het eerste waar je aan (wilt) denken na je verloving, maar wel heel belangrijk. Start op tijd met plannen! Veel buitenlandse locaties zijn al snel volgeboekt en soms moet je zelfs al 1,5 jaar van te voren je reservering maken. Natuurlijk wil je niet het risico lopen dat jullie droomlocatie niet meer beschikbaar is en je voor een optie B of zelfs C moet gaan. Zorg dus dat jullie op tijd de zoektocht starten en een locatie boeken. Ook zijn weddingplanners en fotografen, vooral een trouwfotograaf, vaak al vooruit geboekt tijdens het hoogseizoen. Belangrijk dus om tijdig te zoeken en ook honderd procent tevreden te zijn met het trouwteam en de locatie. Laat jezelf verliefd worden op de ultieme trouwplek!

Overweeg een weddingplanner

Bij een Nederlandse bruiloft is het plannen vrij gemakkelijk en kun je dit vaak helemaal op jezelf nemen. Toch is dit iets anders bij een buitenlandse bruiloft, omdat het om een ander land en een andere taal gaat, kan het handig zijn om een weddingplanner in te schakelen. Een weddingplanner kan je helpen bij het vinden van de locatie, maar ook bij het organiseren van het feest. Denk aan catering, vervoer, slaapplaatsen. Natuurlijk kun je een hoop zelf doen, maar ondersteuning van een planner kan toch goed helpen. Wil je liever niet communiceren met een engelstalige planner? Geen zorgen, er zijn ook genoeg Nederlandse weddingplanners die als specialiteit buitenlandse bruiloften organiseren. Ook een Nederlandse fotograaf kan helpen bij gerichte aanwijzingen. Kijk bijvoorbeeld naar een trouwfotograaf in Amsterdam en check van te voren goed wat de kosten voor invliegen en overnachten zijn.

De bruiloftsfeest kosten

Veel koppels schrikken direct bij het idee van een buitenlandse bruiloft. Want dat zal toch wel erg duur zijn. Niets is minder waar. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, maar er valt doorsnee voor ieder budget wel iets te vinden. Dit heb je zelf in de hand met de keuzes die je maakt. Denk aan een low-key catering zoals een BBQ of kies voor een goedkopere locatie en maak deze compleet met je aankleding. Voor een buitenlandse bruiloft nodig je vaak ook veel minder mensen uit. Zo kun je weer flink besparen op gasten en meer besteden aan andere onderdelen. Denk van te voren ook na of je de accommodatie voor gasten betaald of dat je alle kosten van vliegen tot overnachten zelf aan ze overlaat.