ontwikkelingen

We hoeven je niet te vertellen dat het coronavirus een enorme impact heeft gehad op het reizen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de reisindustrie zich aanpast aan de nieuwe wereld. Een wereld met gezondheidscontroles en screenings die contactloos zijn. In dit artikel vertellen wij je meer over de technologische ontwikkelingen in de reiswereld.

Van touchscreen naar touch-free

De touchscreen technologie zorgde ervoor dat je binnen de reisindustrie kon inchecken via een selfservice check-in. Echter wanneer je dit scherm niet na elk gebruik reinigt, vormen zij een bron van besmettingen. Daarom is er nu ook contactloze technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van biometrische identificaties.

Biometrie is een verzamelnaam voor allerlei technologieën waarbij een persoon kan worden herkend. Dit kan door middel van een irisscan, gezicht scan, vingerafdruk of zelfs een aderpatroon. Dit kan vervolgens leiden tot mobiele instapkaarten, maar ook een overgang naar irisscans en gezichtsherkenning door middel van AI. Het controleren en scannen van ID’s en paspoorten is dan niet meer nodig.

Security check ontwikkelingen

Iedereen zou graag die lange wachtrijen op het vliegveld over willen slaan bij de security. Het is onmogelijk anderhalve meter te houden wanneer het beleid zegt dat passagiers schouder aan schouder moeten staan en plastic zakken moeten delen met elkaar. Een security check die vooraf geboekt is zou hier een einde aan moeten maken.

Door dit zelf te doen zullen er geen wachtrijen meer zijn. ook het controleren van bagages kan ik de toekomst beter worden door middel van verschillende soorten computer vision systemen. Daarnaast is de kans groot dat bagage eerst gedesinfecteerd zou moeten worden in de toekomst, om vervolgens op de bagageband bij de check-in te worden ontsmet voordat ze worden ingeladen.

Ontwikkelingen omtrent de horeca

Iedereen mist het om uit eten te gaan, of even een drankje te kunnen doen in je favoriete kroeg. In Zweden zag een hotelmanager zijn omzet met maar liefst 70% dalen, en vond dat het tijd was om iets nieuws aan te bieden. De lege kamers van zijn hotel werden omgetoverd tot privé pop-up diners. Een initiatief dat zeker voortgezet kan worden als deze manier van samenleving blijft bestaan.

Wat betreft die hotels; de afstandsbediening is één van die dingen die iedere gast aanraakt. De kans is dan ook groot dat je binnenkort op elke tv in hotelkamers een QR-code ziet, welke je vervolgens met je eigen telefoon moet scannen. Er zal dan een afstandsbediening verschijnen voor de televisie. Op het moment dat je uitcheckt, wordt deze weer uitgeschakeld.

Lees ook: Op vakantie met een elektrische auto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here