smartwatch

Ben je benieuwd naar een smartwatch, maar twijfel je nog of je er één aan zal schaffen? Een smartwatch wordt steeds populairder. Niet zo gek, want het is ontzettend handig! Het is een verlengstuk van je smartphone, en zorgt ervoor dat jij je telefoon niet meer uit je broekzak of diep uit je tas hoeft te pakken wanneer je een e-mail, appje of telefoontje binnenkrijgt.

Wat kun je met een smartwatch?

Naast dat je er de tijd op af kan lezen, kun je natuurlijk nog veel meer met een smartwatch. Zo kun je er al je inkomende e-mails en appjes op lezen, telefoongesprekken voeren maar je kan er ook muziek op afspelen. Wil je graag je stappen tellen of je hartslag laten meten wanneer je aan het hardlopen bent? Dan is dat met de smartwatch ook mogelijk. Er zijn zelfs watches verkrijgbaar waarmee je contactloos kan betalen, zodat je ook je portemonnee in je zak kan laten.

Sport modellen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen te verkrijgen. Je hebt natuurlijk de ‘standaard’ smartwatches, maar ook smartwatches speciaal voor mensen die veel buiten zijn en outdoor activiteiten ondernemen. Zo zijn smartwatches met een kompas, een registratie van de hoogte, val-detectie, een getijde-indicator, vis- en jachtkalender, een weergave van de opkomst en ondergang van de zon en van de maanfase.

Ook zijn er smartwatches speciaal voor zwemmers. Deze trackt je zwemsnelheid, zwemafstand, heeft een automatische zwemslag detectie en rondeteller en daarnaast kan je de zwemafstand instellen. Voor hardlopers is er ook een speciale watch te verkrijgen. Deze heeft een running coach, stappen teller, stappen doel, meet de afstand tussen de stappen en de tijd dat je contact hebt met de grond. Daarnaast is er ook nog een functie voor het loopritme, een rondeteller, snelheidsmeter en een afstandsmonitor.

Andere sport- en gezondheidsfuncties die mogelijk zijn, zijn functies voor het meten van je bloeddruk, ademhaling en zuurstof, maar er zijn ook functies voor interval trainingen, voorgeprogrammeerde ski-locaties en golfbanen, golf-tracking en fiets-tracking.

Smartwatches voor vrouwen

Smartwatches zijn er natuurlijk niet alleen voor mannen, ook voor vrouwen zijn er heel mooie modellen te verkrijgen. Ben je op zoek naar een smartwatch voor dames, dan heb je een ruime keuze. Er zijn modellen die een heel stoer uiterlijk hebben, modellen met een stalen band en kleinere modellen met een stoffen band. Let bij het uitkiezen van een smartwatch wel op als je graag een touchscreen wilt, dit heeft namelijk niet elke watch. Dit is overigens ook zo met een GPS en Bluetooth functie. Wil je een klassieke wijzerplaat, kies dan voor een hybride smartwatch. De verschillende functies zitten onder de wijzerplaat. Ideaal wanneer je wel graag de functies wilt van een smartwatch, maar niet het standaard uiterlijk ervan.

Lees ook: Hoe kun je social media inzetten voor je bedrijf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here