werkzones op kantoor

Tegenwoordig werken wij steeds meer thuis. Toen thuiswerken een dringend advies werd, zagen weinig mensen de voordelen van thuiswerken in, maar op dit moment weten we dat thuiswerken ook vele voordelen kent. Toch willen veel mensen terug naar kantoor, maar dan niet voor 5 dagen per week. In de toekomst zal onze werkweek een combinatie worden van thuiswerken en werken op kantoor. Hierdoor zal de inrichting van jouw kantoor moeten veranderen. Richt jouw kantoor in met het 4 C model. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan snel verder!

Het 4 C model; wat houdt dat in?

Na het coronavirus zal het kantoor een andere functie krijgen. Het kantoor zal onder andere fungeren als een belangrijke ontmoetingsplek. Deze functieverandering wordt ook wel New Work genoemd. Elke medewerker zal in de toekomst voor een andere reden naar kantoor komen. De één komt naar kantoor voor sociaal contact, terwijl de ander graag in volle concentratie werkt. Hierdoor is het belangrijk om het kantoor op te delen in verschillende werkzones. Hierdoor kan iedereen zijn eigen ding doen, zonder een ander lastig te vallen. Ideaal, toch?

Kies daarom voor een kantoorinrichting op basis van de 4 C’s; Connect, Cowork, Conference en Concentrate. Met behulp van deze New Work kantoorinrichting is jouw team niet plaats- of tijdgebonden. Hierdoor neemt het werkplezier van jouw collega’s toe en dit leidt uiteindelijk weer tot een betere sfeer op kantoor. Maar waarvoor zijn deze 4 werkzones bedoeld?

✅ Connect

Eigenlijk verklapt de naam al waar deze werkzone voor staat. In deze werkzone kom je samen en connect je met collega’s. Deze werkzone wordt ook wel het sociale hart genoemd, maar in de Connect zone kun je ook informeel vergaderen of brainstormen over nieuwe ideeën onder genot van een kopje koffie.

✅ Cowork

Deze werkzone wordt steeds populairder. Helemaal sinds we, door het coronavirus, meer thuiswerken. Werken vanaf huis kent vele voordelen, maar je raakt er ook sneller afgeleid, je neemt minder snel pauze en soms doe je kleine huishoudelijke taken tussendoor. In de Cowork zone werk jij samen met collega’s en deel je kennis met elkaar.

✅ Conference

Kun jij voorspellen wat er in deze zone centraal staat? Juist; vergaderen! Maar denk ook aan presentaties voor je team of een online videocall met een belangrijke klant. Zorg dat de vergaderruimte een open sfeer heeft. Dit kan door een ronde tafel te plaatsen. Een ronde tafel zorgt ervoor dat je iedere deelnemer van de vergadering in de ogen aankijken. Wel zo fijn, toch?

✅ Concentrate

De hierboven besproken werkzones staan vooral in het teken van samenkomen en connecten. De Concentrate zone is het tegenovergestelde hiervan. In deze zone zit je in een afgesloten bubbel. Deze werkzone staat voor concentratie, inspiratie en vooral; rust. Hierdoor kun je fully focussed jouw werk afmaken. Maar let op! Neem wel genoeg pauzes. Waarom? Door voldoende pauze te nemen, word jij productiever en kun je in opperste concentratie doorbikkelen. Heb jij snel last van rumoer op de werkvloer? Plaats dan een meetingbox in deze werkzone. Werk jij in een meetingbox? Dan ben jij volledig afgesloten voor omgevingsgeluiden. Kortom, de meetingboxen zijn een perfecte toevoeging aan de Concentrate zone.

Richt jouw kantoor in op basis van de 4 C’s!

Je weet nu waar alle werkzones voor bedoeld zijn. Ben je benieuwd hoe je zelf deze 4 werkzones creëert op kantoor? Neem dan snel contact op met één van de kantoorexperts van SKEPP. Zij helpen je graag verder. Wil je liever zelf jouw kantoor inrichten? Op onze webshop vind je een ruim aanbod aan kantoormeubilair.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here