fiets repareren

Van stadsfietsen tot racefietsen, van mountainbikes tot bmx’s: fietsen zijn geliefd! Naar schatting zijn er 22,8 miljoen fietsen in Nederland – zo ongeveer iedereen in het land heeft er wel een of meer in bezit. Reden genoeg dus om hier een onderneming in te starten, als je geïnteresseerd bent in de wereld van fietsen én eigen baas wilt zijn. Zie je het wel voor je om fietsen op te knappen en te verkopen? Het kan een gat in de markt zijn, met deze tips en tricks.

Online aanwezigheid: site en social media

Uiteraard kun je als bedrijf tegenwoordig niet meer zonder een website en social media. Dit vergroot namelijk je vindbaarheid, en vormt een ideale manier om mensen op de hoogte te houden van je bedrijf. Het hoeft gelukkig helemaal niet ingewikkeld te zijn om een website te maken. Als je kiest voor het maken van een eigen site via WordPress hosting, ga je aan de slag met het meest gebruiksvriendelijke contentmanagementsysteem. Maak gebruik van de vele thema’s die worden aangeboden in WordPress, om hiermee je site in te richten. Uiteraard moet je nog wel zelf tekst en foto’s toevoegen! Een goede partij voor webhosting biedt ook verdere informatie voor het inrichten van je website. Denk naast de website aan social media: hier kun je leuke updates plaatsen, weetjes over je bedrijf vertellen of informatie over tevreden klanten delen.

Kennis van fietsen

Zorg natuurlijk dat je voldoende kennis hebt van fietsen, voordat je met je bedrijf aan de slag gaat. Wie weet kun je eerst in een fietsenwinkel gaan werken, om de kneepjes van het vak te leren. Het is een behoorlijk technische branche: daar wil je wel voldoende over weten.

Type fietsen dat je opknapt

Het is slim om je bedrijf richting te geven: stel een plan op, waarin duidelijk wordt hoe jouw werk eruitziet. Misschien wil je wel in een specifieke niche werken, waarin je alleen mountainbikes opknapt. Of wellicht wil je alleen vintage racefietsen gaan opknappen, of fietsen van een bepaald merk. Op die manier kun je je specialiseren, en zien mensen je als een ware professional in een bepaalde categorie. Al is het tevens een optie om je bedrijf meer allround in te richten, door je op verschillende types fietsen te focussen. Denk hier in ieder geval over na: ga na wat het best bij jouw bedrijf en werkwijze zou passen.

Werkruimte voor de uitvoering

Je hebt een werkruimte nodig om de uitvoering van je werk te kunnen doen! Zeker als je bedrijf groeit, is het slim om een grote ruimte te huren of kopen. Denk na over een goede locatie. Zo wil je genoeg ruimte tot je beschikking hebben om een ideale werkplek in te richten. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je locatie goed bereikbaar is voor je klanten: ze moeten naar je toe kunnen komen, ook als hun fiets kapot is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here