gaming monitor

Ben je een fanatieke gamer? Dan heb je zeker behoefte aan een complete gaming setup. Er zijn verschillende aspecten waar je dan aan kan denken, zoals een gaming bureau of een gaming bureaustoel. Maar waar je ook zeker naar zal uitkijken is een goede monitor voor tijdens het gamen. In deze blog vertellen we je het een en ander over gaming monitoren

Let op de beeldkwaliteit

Wil je graag een bepaalde beeldkwaliteit hebben? Dan moet je erop letten dat je gaming monitor een verversingssnelheid heeft van 60 Hertz of meer. Dit is dan ook de norm voor alle goede gaming monitoren. Ben je veel bezig met games die vloeiende bewegingen hebben, dan kun je gaan voor een gaming monitor met een verversingssnelheid van minimaal 144 Hertz. Maar daar stopt het niet bij, omdat je gamebeleving nog mooier wordt als er in je pc of laptop een krachtige videokaart zit. Let dus zeker op de beeldkwaliteit van je gaming monitor wanneer je die aanschaft.

Informeer naar de reactietijd

Bij het kopen van een gaming pc is het altijd goed als je vraagt naar de reactietijd. De reactietijd in milliseconden heeft alles te maken met hoe snel de pixels op je beeldscherm van kleur veranderen. Standaard is het zo dat wanneer het om actiegames gaat, je het liefst een lage reactietijd wil hebben. Wanneer de reactietijd te hoog is dan treedt er ghosting of motion blur op. Bij het kopen van een monitor voor het gamen moet je je er dus zeker van bewust zijn dat het per monitor kan verschillen hoe snel de pixels van kleur veranderen.

Wat voor paneel wil je hebben?

Een paneel van een monitor geeft aan hoe goed de kwaliteit en prestaties van de monitor zijn. Er zijn verschillende soorten panelen die steeds de nadruk op iets anders leggen. Zo heb je het IPS-, TN- en VA-paneel. Het IPS-paneel staat vooral bekend om zijn perfecte kleurbereik, het TN-paneel om zijn snelheid en het VA-paneel presteert uitstekend wanneer het gaat om een goede contrastverhouding. Als gamer is het dus belangrijk te weten aan welke aspecten je de meeste waarde hecht. Als je dat voor jezelf op een rijtje kan zetten, dan weet je precies voor welke je moet gaan.

Vraag naar meer informatie

Een gouden tip die je zeker zou kunnen gebruiken bij het kopen van een goede monitor is om naar informatie te vragen. In de meeste gevallen kunnen de medewerkers van de shop waar je je gaming monitor aanschaft je voorzien van alle belangrijke en nuttige informatie. Je kunt eventueel ook op verschillende websites terecht voor reviews en ervaringen. Laat je dus goed informeren voor je tot aanschaf overgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here