vakantie

Heb je een elektrische auto en ben je van plan hiermee op vakantie te gaan? Dan doe je er goed aan een aantal voorbereidingen te treffen. Door dit te doen weet je precies wat je te wachten staat, kun je zonder stress op vakantie en ben je goed voorbereid. Wij geven je in dit artikel een aantal tips.

Een laadpas aanvragen

Je hebt als het goed is een laadpas voor het gebruik in Nederland, maar deze kun je niet altijd ook in het buitenland gebruiken. Je doet er dus goed aan ruim van tevoren een laadpas aan te vragen die werkt met de laadpalen in het gebied van jouw vakantiebestemming. Houd er ook rekening mee dat je bij overnachtingen wellicht een andere laadpas nodig hebt.

Meestal kun je kiezen tussen kaarten met een abonnement, of gratis kaarten. Hierbij zijn de laadsessies dan wel iets duurder. Wel zijn deze kaarten handig voor vakanties, want ze kosten niets zolang je ze niet hoeft te gebruiken. Belangrijk is uiteraard wel dat je ze activeert op het moment dat je ze ontvangen hebt.

Een laadpaal reserveren op vakantie

Heb je een vakantiebestemming geboekt waarbij er mogelijkheden zijn om een elektrische auto op te laden? Dan is het slim om ook direct een laadpaal te reserveren. Zeker wanneer je in het hoogseizoen op vakantie gaat kan het voorkomen dat er meer vraag is naar en laadpaal. Wacht je dan te lang met het maken van een reservering, dan is de kans aanwezig dat er geen laadpaal meer beschikbaar is.

Zorg voor een app op je telefoon

Als je dan eindelijk onderweg gaat wil je natuurlijk voorkomen dat je onderweg stil komt te staan omdat je geen laadpaal kon vinden. Het is daarom verstandig een app te downloaden waarmee je kan zoeken naar laadpalen in de buurt. Bij sommige apps kun je niet alleen de laadpalen in de buurt vinden, maar ook de status achterhalen. Zo weet je of een laadpaal vrij, bezet of buiten gebruik is.

De route naar je vakantie toe

Rijden in de bergen, rijden in kou of juist in de hitte kan nadelig zijn voor je actieradius. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je waarschijnlijk een extra stop in moet plannen om bij te laden. Daarnaast doe je er goed aan in de bergen de maximale recuperatie te gebruiken, omdat je op deze manier je remmen het minst belast tijdens het afdalen.

Denk er ook aan voor de zekerheid een 230V-laadsnoer mee te nemen. Mocht er iets gebeuren en je bent niet in de buurt van een laadpaal, dan kun je bijladen aan een normaal stopcontact. Dit is echter wel heel erg langzaam, dus houdt daar rekening mee. ook een extra Type 3-laadkabel is aan te raden om mee te nemen als je naar Italië of Frankrijk gaat.

Lees ook: Brainport Eindhoven, wat is dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here