Depositphotos_46060925_S

Vroeger werden badkamers uitsluitend gezien als een praktische ruimte, waarin men de mogelijkheid heeft zich te wassen en tanden te poetsen. In de afgelopen decennia is dit beeld van de badkamer volledig veranderd. Tegenwoordig wordt de badkamer als één van de belangrijkste ruimtes van de woning gezien. Men vindt het hebben van een rustgevende en goed verzorgde badkamer erg belangrijk. In de afgelopen jaren wordt er steeds vaker aandacht besteedt aan het ontwerp van de badkamer. Steeds vaker komen strakke lijnen voor in het ontwerp van de badkamer. Wil jij meer weten over de badkamertrends van 2022? In dit artikel lees je hier meer over.

Meer aandacht voor rust

Om uit het drukke leven te ontsnappen, hoef je niet meer buitenshuis te gaan. Tegenwoordig kan dat gemakkelijk in huis. Tegenwoordig zijn badkamers de centrale ruimtes in het huis, waarin je een moment voor alleen jezelf hebt. Daarom is het ook belangrijk dat je badkamer er mooi en verzorgd uitziet. Dit kun je doen door een regendouche te plaatsen. Een regendouche zorgt ervoor dat een brede straal water langs je lichaam gaat. Dit zorgt voor een heerlijk relax momentje. Voor het ultieme relax moment is een (bubbel)bad ideaal. Hierbij kun je heerlijk liggen en zelfs een wijntje doen. Accessoires, zoals geurkaarsen, geurstokjes, planten, en interessante boeken, zorgen voor nog een extra touch in de badkamer om het ontspannende gevoel te bevorderen.

Trendkleuren, materialen en de toekomst

De kleurtrends die steeds vaker voorkomen bij Grando zijn de aardetinten. Kleuren, zoals beige, donkerbruin en taupe komen steeds vaker terug in de badkamer. Het voordeel van deze kleuren zijn dat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere kleurtinten. Daarnaast er steeds meer oog voor de welzijn voor de aarde. Dit kun je ook terugzien in de materialen die worden gebruikt voor onder andere nieuwe badkamers. Zo worden materialen, zoals goud en natuursteen steeds vaker gebruikt. En doordat de technologie zich steeds verder bevorderd, zijn er ook slimme apparatuur en gadgets voor in de badkamer. Denk hierbij aan lampen en kranen met bewegingssensor én smart douches.

Kortom, waar vroeger badkamers als praktische ruimte werd gezien, worden badkamers nu als een centrale ruimte gezien. Tegenwoordig worden badkamers zodanig ontworpen dat het rust uitstraalt. Hiervoor worden aardetinten gebruikt. Denk hierbij aan de kleuren beige, donkerbruin en taupe. Daarnaast worden ook steeds vaker natuurlijke materialen gebruikt. En komt moderne technologie in de vorm van slimme apparatuur en gadgets terug in de badkamer.