huisje

De beslissing is gemaakt: u gaat uw vakantiehuis verhuren. Wat is de volgende stap? Het verhuurbaar maken van het huis. Maar hoe maakt u het verblijf nou aantrekkelijk voor vakantiegangers? U kunt inspiratie opdoen bij andere woningpresentaties. Daarnaast zullen de volgende vijf tips u zeker helpen!

1. Goede presentatie
De eerste touchpoint is misschien wel de belangrijkste. Het tegenkomen van uw huis op online platformen moet de vakantieganger trekken, enthousiasmeren en al voldoende informatie geven. Beeld zegt meer dan duizend woorden, dus zorg in deze ook dat uw foto’s perfect zijn! Goede kwaliteit, alles omvattend en een nette uitstraling helpen met het trekken van uw gasten. Met de juiste foto’s krijgen de gasten direct een vakantiegevoel en krijgen ze al zin om te koffers in te pakken!

2. Up-to-date
Natuurlijk hoeft het niet het nieuwste van het nieuwste te zijn, maar een keuken uit de jaren 60 trekt waarschijnlijk minder gasten dan een up-to-date keuken met een inductiekookplaat. Denk bijvoorbeeld aan het interieur: hou het lekker fris en een beetje van deze tijd. Mensen zullen sneller op de ‘boek-knop’ klikken dan u denkt.

3. Zelfvoorzienend
Mensen houden van zelfstandigheid, ook tijdens een vakantie. Zorg er dus voor dat uw aan te bieden vakantiehuisje zelfvoorzienend is. Eigen kookgelegenheid en goed onderhouden sanitair liggen goed in de smaak bij de huurders.

4. Schoon verblijf
Wellicht erg vanzelfsprekend, maar daardoor zeker niet minder belangrijk: een schoon verblijf! Geen vlekken in meubels of spinnenwebben in de hoeken van het plafond. Door een schoon huis aan te bieden, zien de mensen de pracht van het verblijf eerder dan dat ze direct afknappen op de stoffige kastjes. Dus pak de schoonmaakspullen en maak het verblijf gastvriendelijk. Bijkomend voordeel: De positieve reviews die u hierdoor krijgt laat andere potentiële huurders de schoonheid van uw woning inzien!

5. Betrokkenheid met huurder
Als laatste punt benoemen we de betrokkenheid met de huurder. Want hoe leuk is het om bijvoorbeeld een gastenboekje aan te treffen met een persoonlijk berichtje van de eigenaar. Door op een positieve manier betrokken te zijn met uw huurder, krijgt de gast een verwelkomend gevoel. Positieve reacties en reviews maken uw verblijf weer aantrekkelijker voor de volgende.
U weet nu dus wat u moet doen om uw verblijf aantrekkelijker te maken voor de vakantiegangers. Als u deze tips toepast is het enige wat u nog nodig heeft een platform om op te verhuren.