smartwatch

Smartwatches zijn natuurlijk al een aantal jaar te zien, maar de verkoop op de reguliere markt is wel vrij nieuw. Niet alleen Apple en Samsung, maar ook andere merken zijn continu bezig met het verbeteren van hun huidige smartwatches. Welke smartwatch jij in 2021 het beste kan kiezen, laten we je in dit artikel zien.

Wat is een smartwatch?

Een fout die vaak gemaakt wordt is dat mensen een fitness tracker voor een smartwatch aanzien. Alhoewel deze ook smart zijn, heeft een fitness tracker veel minder opties dan smartwatches hebben. Het doel van zo’n horloge is natuurlijk het vervangen van je smartphone, in ieder geval tijdelijk.

Het is als het ware een kleine computer die je net als je smartphone kunt gebruiken, alleen dan zonder dat je je telefoon op hoeft te pakken. Je kan het dus het beste zien als een verlengstuk van je telefoon. Een fitness tracker daarentegen, beschikt niet over de optie om berichten te beantwoorden, notities op te nemen of je telefoon te beantwoorden. Wel kan het zijn dat je notificaties ontvangt, maar je kunt daar vervolgens niks mee.

De beste smartwatches van 2021

Ga je dan op zoek naar een smartwatch die perfect voor jou is, dan wil je wel dat hij echt goed is en veel verschillende functies biedt. Iedereen is anders, en ook ieders wensenlijstje is anders. Het is dus zeker aan te raden goed te kijken naar wat jij belangrijk vindt, en waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Onderstaand zie je een aantal smartwatches die in 2021 zeker het bekijken waard zijn.

Apple Watch Series 6

Ben je op zoek naar de allerbeste smartwatch, dan is het zeker aan te raden te kijken naar deze smartwatch van Apple. Dit horloge is niet alleen erg krachtig, maar ook heel veelzijdig met veel verschillende functies. Er zijn veel wellness- en fitness-functies te vinden op dit horloge, waardoor je eenvoudig kan wisselen tussen fitnesstracker en sporthorloge, of eenvoudig je gezondheid kan checken.

Het display is erg groot, zeker voor een horloge, en hij is daarnaast beschikbaar is zowel 40 millimeter als 44 millimeter. Deze grote maten betekenen overigens niet dat hij erg zwaar is, want hij is nog steeds licht van gewicht. Wat betreft de ‘watch faces’ (wijzerplaten) heeft deze meer opties om kleine widgets en shortcuts te plaatsen. Deze verwijzen naar de verschillende apps die op je smartwatch beschikbaar zijn. Ook de knoppen zorgen voor een meer eenvoudige interactie.

Ticwatch E2

Ben je meer op zoek naar een smartwatch met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is dit horloge een goede aanrader. Want ondanks dat hij goedkoop is, krijg je er wel veel functies bij. Hij beschikt over een scherm van 35 millimeter inclusief de laatste versie van Google Wear OS. Ook is er een hartslagsensor aanwezig aan de onderkant, en GPS om je hardloop- of wandelroute te volgen. Wat wel jammer is, is dat er geen NFC aanwezig is.

Lees ook: De beste televisie van 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here