tech-aandelen

Ben je van plan te gaan beleggen, dan kan dit natuurlijk in heel veel verschillende aandelen. Echter wanneer je op zoek bent naar een innovatief bedrijf waar jij in wil gaan beleggen, dan kan het interessant voor je zijn te investeren in tech-aandelen. Deze aandelen zitten in bedrijven, die in de technologische sector werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld Google.

Voordelen en risico’s

Het voordeel van beleggen in tech-aandelen is dat deze aandelen vrijwel altijd een hoog rendement hebben. Hoe dit kan? Doordat de bedrijven die achter deze aandelen zitten heel innovatief zijn en telkens goed reageren op nieuwe technologische ontwikkelingen.

Ondanks dat het je een goed rendement kan opleveren, brengt het ook bepaalde risico’s met zich mee. Veel bedrijven die tech-aandelen hebben, hebben last van een bubbel. In het begin lijken ze allemaal erg waardevol, maar de onderliggende waarde van de aandelen blijkt uiteindelijk erg laag te zijn. Ga je investeren in tech-aandelen, dan loop je altijd het risico dat je investeert in een bedrijf met een grote bubbel.

NASDAQ tech-aandelen

Als je dan hebt besloten te gaan investeren in tech-aandelen, doe je dit het beste aan de NASDAQ. Bij deze Amerikaanse technologiebeurs vind je een groot deel van bekende aandelen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, maar ook Apple en Google. Door de verschillende aandelen met elkaar te vergelijken kom je er vanzelf achter welke investering het beste past bij jouw situatie.

Let wel; ook bedrijven die op deze beurs terecht komen kunnen uiteindelijk in een bubbel belanden of het even niet meer zo goed doen. Het is daarom belangrijk hier goed over na te denken en altijd rekening te houden met eventuele risico’s.

Welke aandelen zijn het populairst?

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende tech-aandelen te vinden. Verreweg de populairste zijn die van Google, Apple, Facebook, Nuance en Microsoft. Doordat ze zo populair zijn, is het lastig te investeren in deze aandelen, daarnaast zijn ze ook erg duur. Ben je bereid veel te investeren, dan is dat uiteraard geen probleem. Wel dien je er dan rekening mee te houden dat het lastiger is om een hoge winst te behalen bij een verkoop.

Wanneer je niet direct te veel wil investeren, kun je ook kiezen voor een minder bekend aandeel. Het nadeel is dan echter wel, dat je nog niet goed kan inschatten of dit je ook rendement op gaat leveren of niet.

Wat de meest populaire aandelen zijn, hebben we hierboven al genoemd. Maar kijken we in het lijstje daaronder, dan zijn er nog aardig wat bekende namen te vinden. Onderstaande tech-aandelen zijn zeker de moeite waard om in te investeren:

  • Alphabet (NASDAQ: GOOGL)
  • Nvidia (NASDAQ: NVDA)
  • Pinterest (NYSE: PINS)
  • Shopify (NASDAQ: SHOP)
  • FarFetch (NYSE: FTCH)
  • Qualcomm (NASDAQ: QCOM)
  • ServiceNow (NYSE: NOW)

Lees ook: Een stoomoven, wat zijn de voordelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here