goedkoop tanken

Iedereen is voortdurend op zoek naar tankstations om de auto weer volledig af te vullen. Waar goedkoop tanken is een van de vragen die hier vaak bijgesteld wordt. Alleen wil je niet alleen zo veel mogelijk kosten besparen, maar jouw voertuig ook van de juiste brandstof voorzien. Het kan namelijk grote problemen opleveren als je bij een verkeerd tankstation aankomt of de verkeerde brandstof gebruikt voor jouw auto. Maar waar moet je dan allemaal op letten als je goedkoop gaat tanken? De belangrijkste factoren staan hieronder op een rij.

Het moment bepaalt de prijs

Een van de eerste zaken waar je op moet letten voordat je goedkoop kan tanken is het moment waarop je naar een tankstation gaat. Waar goedkoop tanken houdt niet alleen in dat je voor de laagste prijzen kiest op dat moment, maar ook dat je bekijkt wanneer het nog goedkoper kan. De brandstofprijzen variëren namelijk per dag en per tijdstip. Zo vroeg mogelijk in de ochtend of laat op de avond gelden de laagste prijzen, terwijl op drukke momenten de prijzen hoger worden gezet. Het kan dus lonen om een moment te kiezen waarop je jouw tank weer volgooit.

Tanken bij een onbemand tankstation

Waar je goedkoop kan tanken heeft ook te maken met de voorzieningen die bij een tankstation te vinden zijn. Als er een winkel bij zit waar je lekkernijen en de essentiële benodigdheden voor jouw auto aan kan schaffen, dan kan je ervan uit gaan dat de prijzen hoger liggen. De onbemande tankstations hebben lagere operationele kosten, waardoor de brandstofprijzen ook lager zijn. Het kan dus lonen om deze tankstations op te zoeken en jouw reis rondom deze tankstations te plannen. Je kan zo ook de prijzen beter met elkaar vergelijken voordat je naar het tankstation rijdt.

Spaarprogramma’s en kortingen bij locaties

Waar je goedkoop kan tanken heeft niet alleen te maken met de prijzen van de brandstof op dat moment, maar ook de kortingen en spaarprogramma’s die gelden bij deze locaties. Zo zijn er bijvoorbeeld locaties die op een bepaalde dag een korting bieden. Zo kan je al een aantal cent per liter besparen. Andere tankstations belonen terugkerende klanten juist weer met een spaarprogramma. Zo kan je bijvoorbeeld sparen voor korting, maar ook het wassen van jouw auto of andere beloningen. Het kan daarom lonen om ook naar deze tankstations te kijken en mee te sparen tijdens het tanken.

Alternatieve brandstof voor een kostenbesparing

Wil je nog meer besparen? Dan kan het soms lonen om te kiezen voor alternatieve brandstoffen. Bij veel tankstations zijn er bepaalde brandstoffen beschikbaar, die je ook op andere locaties tegenkomt. Alleen kan het soms lonen om de alternatieve opties in de omgeving ook te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan biodiesel, E10 en aardgas. Deze brandstoffen zijn soms goedkoper en milieuvriendelijker. Controleer echter wel of je voertuig geschikt is voor deze brandstoffen voordat je besluit over te stappen. Anders moet je de kostenbesparing weer investeren in het repareren van de auto.