SEO

Er waren in 2020 heel wat ontwikkelingen op SEO gebied, maar hoe zit dat in 2021? Welke trends kunnen we dit jaar allemaal verwachten en hoe kun je daar vervolgens op inspelen? In dit artikel laten wij je de aankomende trends van dit jaar zien!

Page experience update

Er is door Google een nieuwe ranking factor aangekondigd die waarschijnlijk zal uitrollen in mei 2021. Bij de page experience update draait het vooral op de ervaring die jij je bezoekers biedt wanneer zij op je website terechtkomen. Hierbij kun je denken aan de snelheid van je website, maar ook de beveiliging, de functionaliteit op mobiele devices en content zonder onaangekondigde verrassingen. Bij deze laatste kun je denken aan pop-ups.

Wil je hier goed op in kunnen spelen, zorg dan dat je in ieder geval slecht presterende pagina’s vermijdt, net als interne concurrentie binnen je website. Maar ook antwoord geven aan je bezoekers bij zoekvragen en ga aan de slag met de snelheid van je website.

SEO vitaliteit van je website

Bij deze trend gaat het om de technische staat van je website, hij hangt dan ook samen met de core web vitals. Niet alleen de snelheid is hierbij belangrijk, maar ook het respons van je website en statistieken van onder meer LCP. Een goed punt om rekening mee te houden is dat jij je focust op de mobiele versie van je site, want deze zal gebruikt worden voor de indexatie.

Visuele content voor SEO

De visuele content gaat in 2021 een grote rol spelen. Dit houdt in dat de signalen van bezoekers opgepikt gaan worden door Google. Een stimulatie om bezoekers langer op een pagina te laten blijven is namelijk door middel van visuele content. Dit is dus een belangrijk punt binnen je SEO strategie, want het biedt kansen om meer uit je visuals te kunnen halen.

De invloed van data

Goed, het is duidelijk dat je de gebruiksvriendelijkheid van je website moet gaan verbeteren, maar hoe meet je dat dan? Dit doe je door middel van data. Google is hierbij je grootste bron, zo ook Google Analytics 4. Hiermee zijn we namelijk in staat om beter te kunnen analyseren.

Lees ook: Welke browser werkt het beste?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here