cursus bhv

Investeren in je werknemers is ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat zij ervoor zorgen dat jouw bedrijf goed is in waar hij voor staat, maar ook om je werknemers tevreden te houden, een positieve werksfeer te behouden en ervoor te zorgen dat je werknemers weten wat ze moeten doen in bepaalde situaties.

Er zijn vele soorten cursussen te vinden voor werknemers, de één wat meer gericht op hun functie dan de ander. Vaak is het wel zo dat een cursus meer algemeen is, waardoor hij door iedere werknemer gevolgd kan worden. Eén van de belangrijkste cursussen die je werknemers en jijzelf kunnen volgen, is de BHV cursus. Maar waarom is deze zo belangrijk? Dat leggen wij je uit.

Cursus BHV voor je bedrijf

De BHV-cursus is misschien wel de meest belangrijke cursus die jouw werknemers en jijzelf kunnen volgen. Niet alleen leer je tijdens de cursus wanneer je wel of geen eerst hulp moet verlenen en hoe je levensreddend moet handelen, ook leer je de basis van ontruimingen, brandbestrijding en brandoefeningen. Een cursus BHV kan in de vorm van e-learning gedaan worden, maar ook als 2-daagse basiscursus. Daarnaast is er ook een herhalingscursus voor wanneer je BHV-diploma verlengd moet worden, en zijn er speciale cursussen voor ploegleiders, preventiemedewerkers, coördinatoren en het hoofd BHV.

Waarom is deze cursus zo belangrijk?

De voornaamste reden waarom deze cursus zo belangrijk is, is omdat je er letterlijk levens mee kunt redden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook als je bij je gezin bent, in een restaurant zit of in de sportschool staat. Door een BHV cursus te volgen weet jij wat je moet doen in bepaalde, gevaarlijke situaties. Daarnaast is het zo dat je als BHV’er bepaalde gevaarlijke situaties herkent, omdat je kijkt naar de veiligheid om je heen. Dit stelt jou in staat een situatie op te merken en hiernaar te handelen.

Ook is het zo dat je als BHV’er erg waardevol bent binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Je collega’s weten dat jij er bent mocht er iets misgaan, en dat jij weet wat er op zo’n moment gebeuren moet. Ook buiten je werk kan dit erg handig zijn, tijdens de sport van je kind, een avondje uit of wanneer je bij vrienden op bezoek bent.

Blijf je BHV trainen

Wil je altijd up-to-date blijven, dan is het belangrijk elk jaar een herhalingstraining te volgen. Zo krijg je direct eventuele nieuwe handelingen of informatie mee, maar kun je daarnaast ook extra oefenen. Dit zorgt ervoor dat je zelfverzekerder wordt, waardoor je tijdens een situatie direct weet wat je moet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here