cursus werknemers

Investeren in je werknemers is ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat zij ervoor zorgen dat jouw bedrijf goed is in waar hij voor staat, maar ook om je werknemers tevreden te houden, een positieve werksfeer te behouden en ervoor te zorgen dat je werknemers weten wat ze moeten doen in bepaalde situaties.

Er zijn vele soorten cursussen te vinden voor werknemers, de één wat meer gericht op hun functie dan de ander. Vaak is het wel zo dat een cursus meer algemeen is, waardoor hij door iedere werknemer gevolgd kan worden. Wil je specifiek kijken naar de functie van je werknemers, dan kun je hen beter een training of opleiding laten volgen.

Cursus BHV voor je bedrijf

De BHV-cursus is misschien wel de meest belangrijke cursus die jouw werknemers en jijzelf kunnen volgen. Niet alleen leer je tijdens de cursus wanneer je wel of geen eerst hulp moet verlenen en hoe je levensreddend moet handelen, ook leer je de basis van ontruimingen, brandbestrijding en brandoefeningen. Een cursus BHV kan in de vorm van e-learning gedaan worden, maar ook als 2-daagse basiscursus. Daarnaast is er ook een herhalingscursus voor wanneer je BHV-diploma verlengd moet worden, en zijn er speciale cursussen voor ploegleiders, preventiemedewerkers, coördinatoren en het hoofd BHV.

Talencursussen

Andere veelvoorkomende cursussen zijn gericht op taal. Vooral een cursus Engels is tegenwoordig erg populair, omdat er steeds meer internationale klanten of opdrachtgevers binnen een bedrijf te vinden zijn. Vrijwel iedereen heeft Engels op de middelbare school gehad, maar dit niveau ligt meestal erg laag. Het is in dat geval dus een goed idee jouw Engels naar een nieuw niveau te tillen, zodat je niet alleen alle collega’s kunt verstaan, maar ze ook op de juiste manier te woord kan staan.

Dit geldt uiteraard ook voor andere talen. Heeft jouw bedrijf meerdere contacten in Duitsland of Frankrijk? Dan doe je er goed aan een cursus Duits of Frans te volgen.

Computergerichte cursussen

Ben jij de hele dag bezig achter de computer, maar heb je niet zoveel verstand van bijvoorbeeld Excel, Powerpoint of WordPress? Dan kan een cursus je hierin heel wat duidelijkheid geven. Ook als zzp’er zijn zulke cursussen ideaal, want op die manier blijf jij jezelf verbeteren, waardoor je meer gaat verdienen. In dit geval zou je ook kunnen kiezen voor een cursus Boekhouden, vooral handig wanneer je net begint met een eigen bedrijf en nog niet zoveel winst maakt dat je een boekhouder in kunt schakelen.

Andere cursussen die jou kunnen helpen groeien

Naast de bovenstaande cursussen zijn er natuurlijk nog veel meer cursussen te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van een cursus presenteren, zodat je straks precies weet hoe je de perfecte presentatie op kantoor moet geven? Of een cursus timemanagement, zodat je niet meer achter de feiten aanloopt en je lijstjes gewoon netjes afwerkt? Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om jezelf verbeteren, en een cursus is vaak dan ook een mooie manier om hier mee te beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here