techniek

Wanneer jij je kinderen graag meer bij wilt brengen over techniek kan dit natuurlijk door informatie met ze te delen. Echter is dit meestal saai, waardoor kinderen hun concentratie niet weten te behouden. Een andere manier om hen wat meer bij te brengen is door middel van uitjes. Nu met de corona maatregelen wellicht wat moeilijk, maar als het straks weer kan heb je in ieder geval een mooie lijst met uitjes!

Het techniek museum Heim

In Hengelo vind je het Twents Techniekmuseum. Heel erg leuk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek, want je kan er ontzettend veel leren. Door het hele museum vind je machines en apparaten met knoppen. Door deze knoppen in te drukken zet je de machines aan, waardoor je kan zien hoe deze werken.

Het Nieuwe Instituut

Ook in Rotterdam vind je een museum gericht op techniek, waar je samen met je kind de toekomst kan ontdekken. In dit museum draait alles om de Nederlandse architectuur, e-cultuur en design. Er worden verschillende leuke activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd speciaal voor kinderen. Deze hebben allemaal te maken met productontwerp, grafisch ontwerpen, mode, games, architectuur, landschap en stedenbouw.

Speelparadijs Aeolus

Een speelparadijs heeft niks met techniek te maken, dat klopt, maar toch staat deze ertussen. Dit speelparadijs is onderdeel van Ballorig, maar beschikt over een grote ontdekkingspiramide. Hier kunnen kinderen 30 verschillende dingen doen om zo van alles te ontdekken. Je schaduw vast proberen te houden bijvoorbeeld, of een schot lossen met een echt luchtkanon. Daarnaast is er voor kleinere kinderen ook Technogolf. Dit is een minigolfspel met 12 banen die vol zit met technische verrassingen.

Creatief met techniek

In Nijmegen vind je het Technisch Creatief Centrum waar kinderen op woensdagmiddag terecht kunnen. Je gaat hier elke week aan de slag met een ander onderwerp, wat het lekker afwisselend houdt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een sleutelhanger met een lasercutter. Dit is overigens niet alleen in Nijmegen te vinden; in het hele land zijn clubjes te vinden waar kinderen aan de slag kunnen gaan met techniek.

Lees ook: Wat zijn de SEO trends van 2021?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here