Brainport

Je hebt de naam vast wel eens ergens gehoord, of voorbij zien komen; Brainport Eindhoven. Maar wat is dat nou precies? Brainport is een innovatief ecosysteem in het zuidoosten van Brabant. Zij richten zich op hightech maakindustrie, maar beschikken ook over een designsector en een uniek samenwerkingsmodel.

De maakindustrie is erg kennisintensief en weet zich te kenmerken door het produceren in kleine volumes van complexe technische producten. Ook is er een creatieve industrie aanwezig waar veel ruimte is voor innovatieve start-ups.

De Brainport regio

De regio bestaat uit maar liefst 21 gemeenten en heeft dan ook veel campussen, innovatiehubs en fieldlabs staan. Elke dag weer zijn er bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden die binnen dit systeem samenwerken. Dit zorgt ervoor dat ketensamenwerking succesvol is, maar ook allianties en open innovatie.

Deze samenwerking wordt versterkt door Stichting Brainport en Brainport Development, een economische ontwikkelingsmaatschappij. Zij zorgen vooral voor ondersteuning binnen gedeelde belangen. Denk hierbij aan een agenda waar iedereen zich in kan vinden, hoe nieuwe initiatieven succesvol worden en welke opgaven zo groot zijn dat ze samen verder komen dan alleen.

Innovatief onderwijs

Alle leerlingen en studenten binnen Brainport Eindhoven genieten van innovatief onderwijs. Dit is nodig om de talentontwikkeling te blijven stimuleren. Hier vinden ze het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de mogelijkheden die te vinden zijn binnen deze regio. Leerlingen en studenten leren in een vroeg stadium al hoe bedrijven samenwerken, maar ook hoe zij zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Dit is mogelijk doordat de verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen intensief samenwerken.

Om dit allemaal te kunnen bereiken werkt Brainport met zogeheten kernthema’s. Dit zijn technologie, creativiteit, ondernemerschap en internationalisering. Belangrijk hierbij is dat de leerling altijd centraal staat.

Werken in Brainport Eindhoven

Wanneer je gaat werken in Brainport Eindhoven betekent dit dat je werkt midden in het hart van de hightech maakindustrie. Je werkt hier aan innovatieve technologieën die helpen bij maatschappelijke vraagstukken. Er zijn veel carrièremogelijkheden doordat tech- en IT-bedrijven samenwerken met het onderwijs, kennisinstellingen en andere bedrijven.

Lees ook: Technologie belangrijk voor sporters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here