woning

Er zijn een hele hoop verschillende mensen die een kleine woning hebben en soms best wel in de problemen lopen. Dit komt door het feit dat de woning eigenlijk best wel klein is en je er veel meer mee wil dan dat je eigenlijk daadwerkelijk kan. Het kan daarom handig zijn om een technische oplossing te vinden voor deze kleine woning. Gelukkig zijn er al een hele hoop verschillende technische oplossingen.

Planken

Eén van de meest gebruikte oplossingen voor een klein huis, zijn planken. Planken kun je makkelijk aan de muur schroef verzonnen dat je daar echt daadwerkelijk ruimte voor hebt. Zo kun je dit bijvoorbeeld boven je bed doen, of misschien boven de tafel. Op die manier heb je weer meer ruimte waar je dingen op kan zetten en hoef je bijvoorbeeld geen kast neer te zetten voor een paar boeken die je nog hebt liggen.

Het is wel erg belangrijk dat je oplet dat een plank ver genoeg aan de muur zit, zodat je niet je hoofd stoot als je er bijvoorbeeld langs heen loopt. Dit kan namelijk redelijk wat schade aan je hoofd toe aanrichten en dit is natuurlijk niet iets wat je graag wil. Zorg er daarom altijd voor dat de planken goed vastzitten en dat je ook zeker weet dat je je hoofd niet stoot als je dan langs heen loopt.

Hoog bed

Een andere makkelijke oplossing is er om voor te kiezen dat je een hoog bed neemt in plaats van een laag bed. Dit houdt in dat je een tweepersoons hoog bed neemt. Deze bestaan echt en op die manier kun je onder het bed nog allerlei mooie dingen maken. Zo kun je bijvoorbeeld nog een bank onder zetten, want het bed is behoorlijk groot en daaronder past wel een bank.

Dit is een tactiek die vaak al bij kinderkamers wordt gebruikt, maar dit is ook ideaal als jij een kleine woning hebt en je toch wat meer in je slaapkamer om hebben. Op die manier creëer je veel meer ruimte dan dat je eigenlijk al hebt.

Lees ook: Tips voor een e-bike vakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here