smart home

Tegenwoordig is een smart home eerder realiteit dan een droom, en steeds meer mensen maken er dan ook gebruik van. Dat is ook niet zo gek, want een smart home brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen maakt het je huis een stuk veiliger, ook wanneer je er zelf niet bent, maar het zorgt er ook voor dat jij geniet van meer gemak in huis.

Hoe werkt een smart home nou eigenlijk?

Comfort, eenvoudig, en automatisering zijn eigenlijk de sleutelwoorden als we het hebben over een smart home. Uiteraard begint dit allemaal met slimme apparaten, want deze maken jouw woning een slimme woning. Apparaten die allen op afstand te bedienen zijn en daarnaast ook te controleren zijn met je smartphone. Dit stelt jou in staat opdrachten te geven aan de apparaten, ook wanneer je niet thuis bent.

Bijvoorbeeld wanneer je vanuit je werk naar huis toe rijdt en graag in een warm huis thuis wilt komen. Je kunt dan de thermostaat de opdracht geven aan te slaan tot een bepaalde temperatuur. Maar dat is niet het enige. Ook een wasmachine aanzetten, of de oven waar je ’s ochtends al eten in hebt klaargezet kun je opdrachten geven.

Daarnaast kunnen de verschillende apparaten in een smart home ook samenwerken. Zo kunnen ze informatie met elkaar delen over jouw leefstijl. Zo kun je niet alleen zelf verschillende schema’s instellen, maar kunnen ze dit ook zelf regelen. Zo zal de ene actie ervoor zorgen dat een andere actie ook wordt uitgevoerd. Zo kan het ingesteld worden dat de lampen in de gang automatisch aan gaan op het moment dat er iemand aanbelt.

Wat zijn de voordelen?

De grootste voordelen van een smart home zijn toch wel dat het zorgt voor een veel veiliger huis, maar ook dat het comfortabel en energiezuinig is. Door de apparaten kun je jouw smart home altijd in de gaten houden, ook wanneer je op vakantie bent of op het werk zit. Door middel van verschillende sensoren kun je achterhalen of er een lekkage, gaslek of brand is. Daarnaast kun je inbrekers te slim af zijn door te doen alsof je thuis bent. Bijvoorbeeld door de lampen, de televisie of muziek aan te zetten.

Een smart home is ook comfortabel, want alles wordt eenvoudig geregeld via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je vanuit je bed de waterkoker of het koffieapparaat aanzetten, en doordat je je nachtlampje aandoet geeft die een sensor af aan de gordijnen, die automatisch open zullen gaan.

Als laatste is het hebben van een smart home ook nog eens energiezuinig, want je kunt eenvoudig van alle apparaten het stroomverbruik bekijken. Op die manier kun je besparen en ervoor zorgen dat de verschillende apparaten niet langer meer onnodig aan staan.

Lees ook: Hoe werkt een robotstofzuiger?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here