robotstofzuiger

Stofzuigen is één van die huishoudelijke dingen die we liever niet doen. Het neemt veel tijd in beslag, je krijgt er rugpijn van, de stofzuiger lijkt nooit mee te werken en altijd vol te zitten en daarbij lijkt het altijd alsof de helft vergeten wordt. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook robotstofzuigers te koop maar, hoe werkt een robotstofzuiger nou precies en wat moet je doen om ervoor te zorgen dat hij het goed blijft doen?

Wat is een robotstofzuiger precies?

In principe is een robotstofzuiger een gewone stofzuiger, alleen werkt deze volledig automatisch. Fijn voor jou, want dit betekent dat je zelf niet de kamer hoeft te zuigen, en de stofzuiger telkens mee moet trekken. Wel is het zo dat deze op dit moment nog niet in staat zijn de gewone stofzuiger te vervangen. Ze maken over het algemeen iets minder goed schoon en komen ook niet overal even makkelijk bij.

Wel is het zo dat deze stofzuigers nog steeds in ontwikkeling zijn er dus ook steeds beter worden. Zo worden ze bijvoorbeeld kleiner waardoor ze ook onder de bank of kast kunnen komen, en krijgen ze een langere werktijd waardoor ze grotere oppervlaktes ineens kunnen doen.

Het opladen van de stofzuiger

Wat natuurlijk wel anders is als met een normale stofzuiger, is dat je de robotstofzuiger telkens op moet laden. Deze werkt namelijk op een accu. Bij vrijwel de meeste stofzuigers krijg je er een laadstation bij, die je vervolgens in de hoek van je kamer kunt zetten. Is de stofzuiger bijna leeg, dan zal hij zelf naar het laadstation rijden om weer op te laden. Zodra hij weer vol is gaat hij verder met het programma, tenminste als dit één van de functies is. Het kan namelijk ook zo zijn dat je zelf weer het programma aan moet zetten na het opladen.

Het reservoir van de robotstofzuiger legen

Het reservoir van een robotstofzuiger is veel kleiner dan dat van een gewone stofzuiger, en dus zou je hem ook vaker moeten legen. Het is aan te raden dit te doen na elke beurt, zo voorkom je niet alleen dat hij te vol raakt, maar voorkom je ook vervelende geurtjes. Doordat deze stofzuiger niet met zakken werkt is het wel belangrijk dat je hem ook zelf schoonhoudt.

Sensoren van de stofzuiger

Vrijwel alle robotstofzuigers beschikken over verschillende sensoren. Denk hierbij aan botssensoren, afgrondsensoren en afstandssensoren. Hiermee wordt voorkomen dat hij tegen je meubilair aan botst, of van de trap af valt. Ook is er vaak een laser ingebouwd die het apparaat een sein geeft wanneer er een obstakel aan komt, of een afgrond in de buurt is.

Lees ook: Keuken apparaten in 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here