apparaten

Is het hoog tijd dat de keuken eens goed aangepakt wordt, maar wil je daarbij wel genieten van de nieuwste technologische ontwikkelingen? Dan zit je dit jaar goed met het aanpakken van de keuken. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar erg snel op tegenwoordig, en daarbij wordt ook steeds vaker de keuken meegenomen. In dit artikel laten wij je dan ook verschillende keuken apparaten zien.

Veilige en slimme apparaten

Slimme apparaten in je keuken hebben kan ontzettend handig zijn. Wel betekent dit ook dat je extra op moet letten, want deze apparaten kunnen zomaar gehackt worden omdat het in verbinding staat met het internet. Wil je dit voorkomen, dan kan dit door een VPN op je router te installeren. Dit zorgt er namelijk voor dat de data die tussen de slimme apparatuur en je smartphone wordt uitgewisseld, versleuteld is. op die manier is het niet mogelijk van buitenaf toegang te krijgen tot je apparaten.

Een slimme oven

Heb jij over het algemeen weinig tijd om eten klaar te maken, maar wil je niet elke dag een magnetronmaaltijd eten? Dan zijn slimme apparaten voor jou zeker een uitkomst. De kenmerken van een slimme oven zijn dat je deze met je telefoon kunt verbinden, maar ook dat je hem vooraf in kunt stellen. Het verbinden met je telefoon is vooral handig wanneer je van het werk wegrijdt. Je kunt dan de oven alvast aanzetten. Wel moet je dan natuurlijk ’s ochtends al het eten er in zetten.

Ook het vooraf instellen is een fijn voordeel, want dit kan ervoor zorgen dat je eten klaar is op het moment dat jij thuis komt van het werk. Voordat je naar je werk gaat zet je het eten er in, en je stelt de oven in. Hierbij geef je aan hoe laat je thuis komt, en de oven zorgt er vervolgens voor dat het eten klaar is op het moment dat je binnen loopt.

Andere apparaten: een slimme koelkast

Je gaat boodschappen doen maar bent vergeten na te kijken hoeveel melk, drinken of boter je nog hebt staan. Voor de zekerheid neem je dus maar een extra pak mee, om er bij thuiskomst achter te komen dat je nog genoeg had staan. Erg vervelend, want dit kan ervoor zorgen dat sommige producten over de datum zullen gaan, simpelweg omdat je het niet snel genoeg op krijgt. Toch zijn hier ook handige apparaten voor, zoals een slimme koelkast. Bij deze koelkasten zit er een camera aan de binnenkant zodat je altijd kan zien wat er nog in de koelkast ligt er wat er bij gehaald moet worden.

Slim koffie zetten

De keuken in lopen en direct een bak koffie kunnen pakken klinkt ideaal, toch? Maar je zou het apparaat toch echt eerst zelf aan moeten zetten, waardoor je nog zeker tien minuten moet wachten op je bakje koffie. Met een slimme koffiemachine is dit echter verleden tijd, want deze apparaten zorgen ervoor dat de koffie voor je klaar staat op het moment dat je in de keuken komt. Met een app op je telefoon kun je vanuit je bed het apparaat aanzetten, en vaak heb je dan ook nog de keuze uit verschillende soorten.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat sommige apparaten beschikken over een functie waarbij ze kunnen bijhouden hoeveel bonen of cups je nog hebt. Zo weet je precies of het al tijd is om nieuwe te halen.

Lees ook: Welke smartwatch kiezen in 2021?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here