browser

De snelst werkende browser is lang niet altijd ook de beste browser, hier zit zeker wel verschil in. We gebruiken allemaal browsers, de ene dagelijks en de ander wat minder. Veel mensen werken al jaren met Google Chrome, maar daarnaast zijn ook Vivaldi en Firefox populaire namen. Gebruik je echter nog steeds Internet Explorer, dan is het tijd dit artikel door te lezen en om te schakelen naar een browser die sneller en makkelijker is. In dit artikel laten wij je de verschillende browsers zien.

Google Chrome browser

Veel mensen hebben dit ingesteld als hun standaard browser, en dat is niet voor niks. Zeker wanneer je al een Gmail- of Google account hebt is het heel makkelijk in te loggen en de verschillende tabbladen en bladwijzers te synchroniseren met je smartphone of ander apparaat. Het design hiervan is minimalistisch, en toont je alleen dat wat je echt nodig hebt. Daarnaast is hij ook nog eens heel snel, ook wanneer er video’s geladen moeten worden. En ben je fan van extensies? Dan zit je hier uiteraard helemaal goed.

Vivaldi voor de juiste werkflow

De Vivaldi browser is ideaal voor echte workaholics, zeker wanneer jij vooral op het internet bezig bent tijdens je werk. Heb je regelmatig veel tabbladen open staan, dan kan dit erg vervelend zijn maar daarnaast ook zorgen voor een negatieve werksfeer. Bij Vivaldi kun je alle tabbladen stapelen zoals jij dat wilt. Zo kun je alle social media tabs bij elkaar plaatsen en deze tab hernoemen, en is het zelfs mogelijk door de tabs te scrollen.

Daarnaast is er ook een mobiele versie aanwezig voor Android, die ook zeker aan te raden is. Ook hier kun je het één en ander aanpassen zodat de browser geoptimaliseerd is voor jouw gebruik.

Mozilla Firefox

Ook deze webbrowser beschikt over een aantal pluspunten wat er bij jou net voor kan zorgen dat je deze fijner vindt dan bijvoorbeeld Chrome. Vooral wanneer jij je data niet wil delen met Apple, Google en Microsoft is dit de webbrowser die je zoekt. Maar ook wanneer je graag hebt dat hij er leuk uitziet zit je hier goed. Als laatste punt nog de extensies. Chrome heeft het grootste aanbod, maar bij Firefox vind je extensies die je nergens anders vindt.

De browser van Apple, Safari

Safari is niet beschikbaar voor Windows maar enkel voor Apple gebruikers. Vrijwel de meeste mensen met een iPhone, MacBook of iPad gebruiken Safari, ook al zijn andere browsers ook in te stellen. Qua snelheid is hij helemaal prima en zeker niet minder dan de andere browsers, en ook de synchronisatie verloopt vaak heel soepel.

Microsoft Edge

Edge is overgestapt op het Chromium framework waardoor hij heel wat interessanter is geworden. Alle extensies die beschikbaar zijn in Chrome, kun je hoer ook op gebruiken en dat zorgt ervoor dat de browser veel toegankelijker is. Wel is het zo dat Edge versmolten is met het ecosysteem van Microsoft/Windows, daar dien je dus rekening mee te houden. Hij is interessant, maar het ecosysteem van bijvoorbeeld Google is veel gebruiksvriendelijker.

Lees ook: Welke Chrome extensies zijn het handigste?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here