webwinkel

Als je het plan hebt om een eigen webshop te starten, heb je er vast al eens over gehoord: Shopify. Dit is een heel geliefd e-commercesysteem, waarmee je met gemak een eigen webwinkel bouwt. Benieuwd naar meer informatie? Lees snel verder: dit wil je weten voordat je aan de slag gaat met jouw Shopify webwinkel.

Shopify werkt eenvoudig

Wat we voorop willen stellen: Shopify werkt over het algemeen heel eenvoudig! Het is dan ook niet voor niets een populair systeem om een webshop mee te bouwen. Uiteraard is het belangrijk om er wat tijd in te stoppen, maar alles wijst zich vanzelf, aangezien het om een gebruiksvriendelijk platform gaat. Shopify kent daarnaast veel uitleg: je kunt vrijwel alles opzoeken als je er niet uitkomt. Heb je toch geen zin of tijd om zelf een webshop te bouwen? Dan kun je het maken van de Shopify webshop ook uitbesteden, zodat er voor jou een passende en complete site wordt ingericht. Vervolgens kun je die site zelf weer eenvoudig up to date houden.

Goed thema kiezen

De basis van je webshop via Shopify? Die wordt gevormd door het thema dat je kiest. Dit kun je zien als de lay-out van de website. Er zijn veel thema’s om uit te kiezen: je kunt voor een betaald thema gaan of op zoek gaan naar een gratis thema. Bekijk het liefst zoveel mogelijk thema’s, om er zeker van te zijn dat je een thema passend bij jouw bedrijf en producten kiest. Dit is in iedere branche namelijk weer anders!

Homepage en pagina’s inrichten

Heb je een passend thema uitgekozen? Dan is het handig om de homepage en pagina’s in te richten op je Shopify website. Hier kun je ook weer veel voorbeelden van opzoeken: hoe doen andere ondernemers dit? Het is via Shopify in ieder geval eenvoudig om passende informatie toe te voegen. Ook zie je met de live editor al direct hoe de aanpassingen die je maakt eruit komen te zien aan de voorkant van je website, bijvoorbeeld bij het inrichten van de homepage.

Producten toevoegen

Uiteraard is het belangrijk om je te richten op de verkoop! Voeg de producten die je wilt aanbieden toe aan je webshop. Let erop dat je alles op de juiste manier toevoegt: inclusief de goede foto’s en informatie. Verschillende varianten en collecties kun je ook eenvoudig toevoegen, om het geheel samen te brengen. Je kunt via zogenoemde tabs eenvoudig extra uitleg over de producten plaatsen. Hiermee richt je de productpagina’s op overzichtelijke wijze in – zeker als je ook een thema uitkiest waarbij de productpagina’s een belangrijke rol spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here