vrouw thuis werken

Werk jij ook regelmatig thuis? Omdat je dat zelf graag wilt, of omdat er even geen andere optie is? Dan is er vast en zeker een wereld voor je opengegaan toen je daarmee begon. Er zijn van die dingen die we massaal ontdekt hebben toen het thuiswerken een begrip werd.

We hebben behoefte aan menselijk contact

De eerste dagen is het wel lekker, zo in je eentje, zonder collega’s om je heen. Minder afleiding, minder geklets, minder concentratieverlies. Ideaal om even lekker door te werken zonder gestoord te worden.

Maar al snel begonnen we het toch te missen. Het even kletsen aan het begin van de dag, even snel iets kunnen vragen aan een collega. Samen lunchen, samen lachen en je soms ook gewoon ouderwets ergeren aan een collega. Gelukkig vonden we daar ook al snel een oplossing voor in de vorm van Microsoft Teams. Helemaal als vanouds is het niet, maar het grote voordeel is natuurlijk wél dat je je collega’s op deze manier met één druk op de knop weer ‘uit’ kunt zetten. Dat zou je op kantoor ook best wel eens willen…

Een keukentafel is geen bureau

Nog zo’n ontdekking: een keukentafel is geen bureau. Veel mensen die voor het eerst thuis gaan werken, komen aan de eettafel terecht. Logisch: die heeft zo’n beetje het formaat van een bureau en er staat toch al een stoel bij. Maar tijdens het werken met je dat het ergonomisch gezien niet te vergelijken valt met een bureau en een goede stoel. Wordt het thuiswerken structureel, zorg dan ook dat je een echte werkplek hebt, waar je zonder een zere rug en nek op te lopen aan kan werken.

We kunnen eigenlijk overal ons werk doen

Wat het thuiswerken ons vooral geleerd heeft, is dat we eigenlijk altijd en overal ons werk kunnen doen. Het heeft ons de vrijheid gegeven zelf onze tijd wat meer in te delen, en de meeste van ons zijn daar prima mee omgegaan. Even snel de kinderen naar school brengen voor het werk begint, en ze tussen de middag ook weer ophalen om samen te lunchen. Even een boodschapje tussendoor doen, of een was wegwerken; zolang het werk maar afkomt geen probleem.

En al hebben velen echt thuis gewerkt, we weten inmiddels ook dat we dat feitelijk op iedere andere plek ook zouden kunnen. Dankzij Microsoft 365 kunnen we altijd en overal inloggen op de software die we nodig hebben, en werken zoals we dat op kantoor ook zouden doen. Of dat nu thuis is, in een café of zelfs onderweg of in een vakantiehuisje, zolang we maar een apparaat bij ons hebben waarop we in kunnen loggen, houdt niks of niemand ons tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here