extensies

Chrome Extensies kunnen ervoor zorgen dat je meer gebruiksgemak ervaart, maar ook dat je veiliger online kan surfen. Er zijn heel erg veel extensies te vinden, de één praktischer dan de ander. Google Chrome is één van de meest gebruikte browsers, en met een marktaandeel van 68% laat hij andere browsers dan ook ver achter zich. Het succes hiervan zit hem vooral in de extensies.

Wat zijn Chrome Extensies precies?

Een extensie is niet hetzelfde als een plugin, maar de termen worden wel vaak door elkaar gebruikt. Een plugin is echter een klein programma dat je aan je browser toe kunt voegen, zoals Flash Player. Een extensie daarentegen, is een extra functie van je browser zelf. Het is dus als het ware een aanvulling op je browser.

Waar kun je de verschillende extensies vinden?

De meest snelle manier om aan de extensies te komen is via de Web Store van Google Chrome. Hier vind je namelijk alle extensies heel overzichtelijk, op volgorde van verschillende categorieën. Op deze manier zie je meteen welke extensie geschikt is als je bijvoorbeeld thuis moet werken. Ook zijn er extensies te vinden voor het sneller en efficiënter werken aan je school.

Heb je een extensie toegevoegd maar ben je hier toch niet helemaal tevreden over, dan kun je hem ook zo weer verwijderen. Hiervoor hoef je alleen maar op de drie verticale puntjes te klikken die je in de rechterbovenhoek van je browser vindt. Hier klik je vervolgens op ‘meer hulpprogramma’s’ en daarna ‘extensies’. Daar kun je vervolgens alle extensies verwijderen.

Welke extensie is echt handig?

Doordat je zoveel keuze hebt kan het moeilijk zijn te bepalen welke extensie nou wel goed voor je werkt, en welke niet. Daarom geven wij je een aantal tips.

  • AdBlock Plus – Eentje uit het lijstje met handige extensies, want deze extensie zorgt ervoor dat alle advertenties weg worden gefilterd.
  • Avira Password Manager – Deze extensie zorgt ervoor dat alle wachtwoorden veilig opgeslagen worden, zodat je ze niet meer allemaal hoeft te onthouden.
  • Click and Clean – Dit is één van de handigste extensies, want hiermee houd je een grote schoonmaak waardoor cookies en tijdelijke bestanden verwijderd worden. Ook je download- en browse geschiedenis wordt hiermee verwijderd.
  • Emoji keyboard – Door middel van dit toetsenbord heb je alle emoji’s die jij vaak gebruikt bij de hand.
  • Google Translate – Ideaal wanneer je regelmatig op websites komt in een andere taal. Met deze extensie kan de hele pagina vertaald worden.
  • HTTPS everywhere – Kom je op een website die niet helemaal veilig is, dan worden met deze extensie je gegevens alsnog versleuteld.
  • Office – Ben jij voor je werk veel onderweg? Dan kun je zeker behoefte hebben aan bepaalde extensies, zoals deze.
  • OneTab – Heb jij vaak veel tabbladen openstaan? Dan is deze extensie wat voor jou. Hiermee krijg je namelijk alle tabbladen in één overzichtelijke lijst.
  • Pablo – Deze extensie is vooral handig wanneer je graag tekent en dit snel wil delen via social media.
  • Share to Facebook – Zie je een artikel, foto of iets anders, en wil je dit direct delen op Facebook? Dan is dat met deze extensie mogelijk.

Lees ook: Sparen met digitale spaarpotjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here